Vahi alevikust viidi neli inimest vingugaasi mürgistusega haiglasse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeva hilisõhtul teatati häirekeskusele, et Tartu vallas Vahi alevikus on inimesed gaasikatlaga elumajas vingugaasimürgistuse saanud. 

Kiirabi viis haiglasse neli inimest. Päästjad selgitasid, et vingugaas lekkis tõenäoliselt ruumidesse gaasikatlast. Ruumid tuulutati ja kohale kutsuti gaasiavarii spetsialistid.

Samal õhtul olid päästjad käinud ka Tartus Kastani tänaval, kus gaasikatlaga köetava korteri vinguandur andis märku suurest vingugaasisisaldusest õhus.

Ruumid tuulutati, elanikele anti juhised seadmeid mitte kasutada ning kutsuda nende korrasoleku kontrollimiseks spetsialistid. Ilmselt oli vingugaasi tekkimise põhjuseks katlas gaasi mittetäielik põlemine, mille põhjustas see, et gaasiseade ei saanud tihendatud ruumidest põlemiseks piisavalt õhku. Vinguandur võis päästa seekord inimeste elu.

Päästeamet tuletab meelde, et 2018. aasta algusest on Eestis kohustuslik paigaldada vingugaasiandur eluruumidesse, kus asub gaasiseade, mis võtab põlemiseks õhku siseruumidest ja millel pole eraldi ventilatsiooni. Vingugaasiandur annab häirega märku kohe, kui vingugaasisisaldus õhus jõuab inimese tervist ohustavale tasemele.

Päästeamet soovitab paigaldada vingugaasianduri ka kõikidesse neisse eluruumidesse, kus on kasutusel tahkekütusel töötav kütteseade, nagu näiteks ahi, kamin või pliit. Sellistest kütteseadmetest tuppa imbunud vingugaasimürgistusse hukkus eelmisel aastal viis inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles