Tartu sulgpallurid võitsid koduselt Balti matšilt kamaluga esikohti

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triitoni klubi sulgpallurid Catlyn Kruus ja Artur Ajupov krooniti Balti matšil mitmekordseteks võitjateks.
Triitoni klubi sulgpallurid Catlyn Kruus ja Artur Ajupov krooniti Balti matšil mitmekordseteks võitjateks. Foto: Margus Ansu

Annelinna spordimajas peetud noorte Balti sulgpallimatšil saatis suur edu Eesti koondist, mis suuremalt jaolt koosnes Tartu ja Tartumaa sportlastest.

Reedel toimunud võistkondliku turniiri tegi eriliseks esimest korda kasutatud punktisüsteem: võisteldi viies mänguliigis, kus mängiti 100 punktini.

U17 vanuseklassi finaal oli äärmiselt võitluslik ja pingeline. Eesti noortekoondis suutis üle mängida Soome eakaaslased 100:97.

Sama pingeline oli ka U15 vanuseklassi finaal, kus eestlaste vastaseks oli jälle Soome koondis. See lõppes Eesti võiduga 100:96.

U13 vanuseklassis kohtus Eesti finaalis Leeduga. Siin soosis mänguõnn leedulasi, kes olid lõpus kindlamad ja võitsid 100:97.

Võistkondlikule turniirile järgnes individuaalturniir, kus kolmekordseteks võitjateks krooniti Catlyn Kruus ja Tauri Kilk, kaks meistritiitlit kuulusid Artur Ajupovile.

Võistluste naelaks kujunes neidude U17 finaalmäng Catlyn Kruusi ja Ramona Üpruse vahel, mis kestis lausa 68 minutit. Otsustavas, kolmandas geimis omasid mõlemad kolme matšpalli, kuid kindlamaks osutus Kruus, kes võitis geimi 30:28 ja seega kogu mängu 2:1. Noormeeste üksikmängus ei olnud väärilist vastast Artur Ajupovile, kes alistas finaalis vastase 2:0.

Ka U17 vanuseklassi kõik paarismängu esikohad jäid Eestisse. Naispaaris võitsid Catlyn Kruus ja Ramona Üprus kõiki vastaseid ülekaalukalt 2:0. Noormeeste paarismängu parimad Tauri Kilk ja Artur Ajupov suutsid samuti finaali võita tulemusega 2:0. Kolm geimi pidid segapaarismängu finaalis pingutama Kruus ja Tauri Kilk, kes suutsid Soome segapaari võita 21:16, 23:25, 21:15.

Lisaks paarismängu võitudele U17 vanuseklassis oli Tauri Kilk parim ka U15 üksikmängus. U15 vanuseklassi segapaarismängus krooniti võitjateks Mia Kask ja Mario Kirisma. 

U13 vanuseklassis esikohta Eestisse ei tulnud. Poistest oli meie parim Andrei Schmidt, kes võitis teise koha paarismängus koos Daniel Kornejeviga, teine koht tuli ka segapaarismängus koos Laura-Liis Kalega ja kolmanda kohaga tuli tal leppida üksikmängus. Tüdrukute paarismängu Eesti parimad Heili Merisalu ja Emilia Šapovalova jäid kolmandaks. Kolmanda kohaga pidid leppima ka Karl Aksel Männik ja Heili Merisalu segapaarismängus. 

Juba kuu aja pärast kogunevad Annelinna spordimajja Euroopa parimad noored sulgpallurid, kui toimub maailmakarikaetapp viies vanuseklassis. 

Eesti koondis Balti matšil

U-13

Andrei Schmidt (Triiton), Daniel Kornejev (Triiton), Karl Aksel Männik (Nõo SK), Oliver Hani (Triiton), Heili Merisalu (Nõo SK), Emilia Shapovalova (TÜASK), Laura-Liis Kale (TSKeskus), Kertu Saksing (Triiton).

U-15

Tauri Kilk (Triiton), Mario Kirisma (TSKeskus), Robin Schmalz (TSKeskus), Hannes Hani (Triiton), Mia Kask (Triiton), Marelle Salu (Triiton), Lisa Berik (Triiton), Emili Pärsim (Triiton).

U-17

Artur Ajupov (Triiton), Oskar Männik (Nõo SK), Rannar Zirk (Nõo SK), Gregor Rämmal (Triiton), Ramona Üprus (TÜASK), Catlyn Kruus (Triiton), Johanna-Violet Meier (Triiton), Karoliine Inselberg (Triiton).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles