Tänavu on Lõuna-Eesti liikluses hukkunud üle 800 looma

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna metsloomi, sealhulgas rebaseid, on vaktsineerimise tõttu rohkem, hukub neid aina enam ka autorataste all.
Kuna metsloomi, sealhulgas rebaseid, on vaktsineerimise tõttu rohkem, hukub neid aina enam ka autorataste all. Foto: Margus Ansu

Varahommikul mööda maanteed sõites jäävad ikka silma surnud metsloomad, kes on autolt löögi saanud ja vedelevad nüüd teel või selle pervel. Tegelikult tuleks loomaga kokkupõrkest anda teatada keskkonnainspektsiooni.

Inspektsioon pöördub teehooldaja poole, kelle ülesanne on eemaldada teelt või teepervelt väiksemate loomade korjused. Suuremate ulukite puhul kutsub inspektsioon kohalikud jahimehed.

Tänavu on politsei andmetel Lõuna-Eestis loomadega kokkupõrkeid olnud 798, samas pole Tartu- ega Jõgevamaal olnud ühtegi traagilist juhtumit. Tartumaal on teavitatud politseid 317-l ja Jõgevamaal 78 korral. Lõunaeestlased on 602 korral kokku põrganud kitsega, 103-l põdraga ning 93 korral on liiklusõnnetuses osalenud mõni muu loom. Tegelikult on need arvud hoopis suuremad, sest igast õnnetusest politseid ei teavitata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles