ERMi arhitekt avas Jaapanis kaks näitust

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi makett näitusel.
ERMi makett näitusel. Foto: bijutsutecho.com

Eesti Rahva Muuseumi üks arhitektidest Tsuyoshi Tane avas oktoobris Tokyos kaks näitust, mida seob ühine teema «Tuleviku arheoloogia». Mõlema näituse keskmes on ERMi uus hoone.

Näitused tutvustavad Tane loomesaavutusi ning tema kui arhitekti väljakutseid mõistmaks, kuidas kohamälust lähtuv arhitektuur kujundab tulevikku.

Tokyo Opera City galerii näitus kannab alapealkirja «Kaevamine ja ehitamine» («Digging & Building») ning keskendub Tane disainimeetodile. Arhitektuuri- ja disainigalerii TOTO näitus alapealkirjaga «Otsimine ja uurimine» («Search & Research») iseloomustab Tane arhitektuurilist mõtlemist.

Mõlema näituse kandev osa on 2016. aastal valminud ERMi uus hoone, mille projekteerimisest avamiseni kulus kümme aastat ning mis moodustab Tane senisest loomingust lõviosa. Näitustel näeb nii ERMi kümnemeetrist maketti kui ka duubelkaadris arhitektuurifilmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles