Galerii: Tallinn-Tartu maanteel juhtunud õnnetuses sai viga neli inimest (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval juhtus õnnetus Tallinn-Tartu maanteel, kus sõitis BMW Fordile tagant otsa nii, et Ford paiskus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku kolmanda autoga.

Kella 12.40 paiku juhtus Tallinna-Tartu maanteel Adavere lähedal liiklusõnnetus. Häirekeskusele laekunud kõnes kirjeldati avariijärgset hetke nii: liiklus on häiritud, sõidukitest üks on põllul ja inimesed pikali maas.

Teada on, et Tartu poolt tulnud Fordi juht soovis põhimaanteelt vasakule kõrvalteele keerata ning aeglustas sõitu. Tema taga liikunud BMW juht ei pannud seda tähele ega hoidnud piisavat pikivahet ja sõitis Fordile tagant otsa. Kuna löök oli väga tugev, paiskus Ford vastassuunavööndisse ja põrkas seal omakorda kokku Tallinna poolt tulnud Peugeotiga.

Õnnetuses sai kaks inimest tõsisemaid ja kaks kergemaid vigastusi. Kõik viidi haiglasse.

Kuigi päästjate abi ei olnud vaja, et inimesi autodest kätte saada, tuli kannatanuid soojas hoida. Sündmuskohale saadeti kaks kiirabibrigaadi Jõgevalt ja üks Paidest.

Liiklus oli ligi kaks tundi häiritud. 

Jõgeva patrullpolitseinik Ülar Rätsep rääkis, et liikluses on vasakpööre üle vastassuunavööndi üks enim tähelepanu nõudvaid manöövreid, kus lisaks teiste sõidukite liikumisele tuleb arvestada ka enda paiknemist telgjoone suhtes.

«Vasakpöördeks aeglustav või peatunud sõiduk peab olema võimalikult telgjoone lähedal selleks, et laiema sõidutee korral saaks tagumised masinad ohutult paremalt mööduda,» ütles ta. «Seda iseäranis maanteel, kus sõidukiirused on suured.»

Adavere avarii juhtus sirgel lõigul, kus piirkiirus oli 90 kilomeetrit tunnis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles