Õppenõustamise konverents ootab huvilisi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERM.
ERM. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

15. novembril kell 9.30–16.30 toimub Eesti Rahva Muuseumis konverents, millega tähistatakse Tartu õppenõustamiskeskuse 20. aastapäeva. Registreerumine konverentsile «On õnnest puudu veel üks samm» on alanud.

Konverentsi esimeses plokis annab keskuse kauaaegne juht Ana Kontor ülevaate Tartu õppenõustamiskeskuse kujunemise loost, Tartu ülikooli emeriitprofessor Jaan Kõrgesaar räägib Oregonist pärinevast käitumistoeprogrammist ja lastepsühhiaater Piret Visnapuu-Bernadt väikelaste vaimse tervisega seotud küsimustest.

Teises ettekannete plokis võtavad Tallinna õppenõustamiskeskuse koordinaator Ruuda Lind ning EELK Risti koguduse õpetaja Annika Laats vaatluse alla tavaliste ja tavatute laste ja nende toetamise.

Töötubades käsitlevad õppenõustamise vallas tuntud Viivi Neare, Liis Arras, Marju Aas, Ly Erg ja Ana Kontor tugispetsialistide koostöö ja õppenõustamise tõhustamise võimalusi töös erivajadustega lastega.

Päeva lõpetab Tallinna ülikooli teaduri Grete Arro ettekanne sellest, kuidas õppimise olemuse tundmine aitab õppijat tõhusamalt toetada.

Konverents on mõeldud eeskätt Tartu lasteaedade ja koolide juhtidele, HEV-koordinaatoritele ja -tugispetsialistidele, kuid kuulama võivad tulla teisedki teemast huvitatud. Osalema on palutud ka Tartu õppenõustamissüsteemi arengule kaasa aitajaid üle Eesti. Konverentsi juhib psühholoog Tõnu Jürjen.

Koostöös Eesti eripedagoogide liiduga ilmub tähtpäevaks ajakirja Eripedagoogika erinumber, artiklite autorid on keskuse praegused ja endised töötajad ning koostööpartnerid.

Konverentsi korraldavad hariduse tugiteenuste keskus ja Tartu linnavalitsuse haridusosakond.

Registreeruda on võimalik 8. novembrini või kuni saali täitumiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles