Jõgeval algab Läti kultuuri kuu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp iseseisvuspäeval Valka linnas
Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Läti lipp iseseisvuspäeval Valka linnas Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

​Lõunanaabrid lätlased tähistavad tänavu novembris omariikluse sajandat aastapäeva ning sellega seoses toimub Eestis Läti kultuuri kuu. Jõgevale tulevad külla Läti muusikuid ja kirjandusinimesed.

Läti kultuuri kuu algab 2. novembril käsitöönäituse avamisega. Läti saatkond Eestis toob Jõgevale unikaalse kollektsiooni saanitekke. Väljapaneku avab Läti Vabariigi suursaadik Eestis Raimonds Jansons ja seda saab vaadata kahe nädala jooksul.

Õhtu kirjandusosas vestlevad Läti luuletaja ja tõlkija Guntars Godinš ning tema Eesti kolleeg Contra Läti kirjanduse vahendamisest eestlastele ja vastupidi. Muusikalist külakosti pakub kultuurikuu avaõhtul kandlevirtuoos Laima Jansone.

Läti kultuuri kuu saab Jõgeval jätku 5. novembril, mil esineb tuntud Läti instrumentaalansambel Dagamba. Nagu nende kontserdi pealkiri  «#LudwigVan Rammstein» viitab, esitab ansambel klassikat ning tänapäevasest poppi ja rokki.

«Dagamba kontserti ei soovita ma ühelgi muusikasõbral maha magada, sest sellise taseme ja profiiliga koosseise Jõgevale väga tihti ei satu,» ütles Jõgeva kultuurikeskuse juhataja Ainar Ojasaar. 

Läti kultuuri kuule Jõgeval paneb uhke punkti 29. novembril teoks saav ooperigala, millel Läti rahvusooperi solistid Inga Šļubovska-Kancēviča (sopran) ja Viesturs Jansons (tenor) ning Eesti laulja Atlan Karp (bariton) esitavad aariaid, duette ja triosid Verdi, Puccini, Rossini ja Lehari heliteostest. Neid saadab klaveril Läti pianist Aldis Liepiņš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles