Tänavaküsitlus: kas peate netikommentaarides esinevat sõimu probleemiks? (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA süsteemides toimub katkestus
MTA süsteemides toimub katkestus Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Postimees uuris, mida arvavad inimesed netikommentaarides esinevast sõimust.

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Piret Kallaste

Õpetaja

Jah. Ei pea ju kedagi sõimama, see pole kuidagi vajalik. Ma arvan, et ei peaks üldse kommenteerima. Kui üks alustab sõimamise ahelat kommentaariumis, lähevad teised kohe kaasa.

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Peeter Nõges

Eesti maaülikooli õppejõud

Ma väldin internetis kommentaariume. Seal on üsna madal argumentatsiooni tase. Soliidsed arutelud sobivad kommentaariumisse, aga sõimul seal kohta ei ole. Kommentaariumis võiks anonüümne kaasarääkimine keelatud olla.

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Veronika Pfeilschiffer

Tudeng

Ma arvan, et netisõim on tõsine probleem. Kuigi inimestele kehtib sõnavabadus, peaksid internetis olema aruteludes siiski mingid reeglid. Näiteks kui keegi eitab holokausti, siis see pole aktsepteeritav. Anonüümset kommenteerimist ma ära ei keelaks, sest anonüümselt julgevad inimesed tõenäolisemalt kaasa rääkida. Samas on nad julgemad ka sõimama.

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Helen Uibu

Tudeng

Miks ometi on vaja kedagi internetis sõimata? Asjalikel kommentaaridel on internetis koht, aga mulle ei meeldi tühi sõim. Inimlik viisakus võiks säilida ka kommentaariumis. Anonüümselt julgeb inimene rohkem öelda, see võimaldab säärasel netisõimul olemas olla.

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Bruno Montibeller

Tudeng

Jah, see on probleem. Ma küll ei loe väga kommentaariume, aga arvan, et kommenteerimine võiks olla lubatud nimeliselt. Siis ei julge inimesed kõike, mida pähe tuleb, kirja panna. Inimesed saavad anonüümsusest julgust. Ma ei tea, millest tuleb üldse soov kedagi internetis sel moel sõimata. 

Foto: KRISTJAN TEEDEMA /

Reemo Zupsan

Aknatehase töötaja

Jah, see on probleem. Internetis kellegi sõimamine on madalalaubaline tegevus. Ma arvan, et peaks lubama vaid nime alt kommenteerimist. Kui keegi julgeb midagi öelda, öelgu seda oma nime alt. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles