Kutsehariduskeskuse õpilane võitis noorkokkade konkursil teise koha

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Reismaa ja Artjom Djakunovski tööhoos.
Rasmus Reismaa ja Artjom Djakunovski tööhoos. Foto: Tartu Kutsehariduskeskus

Tallinna Toidumessi raames peetud noorte kokkade võistlusel «Noorkokk 2018» võitis teise koha Tartu kutsehariduskeskuse koka õpilane Rasmus Reismaa. Tema abikokk Artjom Djakunovski pälvis parima abikoka tiitli. 

Kohtunike arvamuste kohaselt oli võistlus väga kõrgetasemeline ja kõik koolid olid teinud väga tugevat ettevalmistustööd. Rasmus Reismaa juhendaja Õnnela Muuga kinnitas, et kutsehariduskeskuse noored kokad ei jäänud teiseks, vaid võitsid ülitihedas konkurentsis teise koha.

«Rasmuse toidud said maitsete poolest kõrgeimad punktid. Heas tulemuses mängis suurt rolli ka tubli abikokk Artjom. Kahekesi koos olid nad tõeline meeskond, kes täiendasid teineteist suurepäraselt,» selgitas Muuga.

Kõrgeid oskusi näidanud Rasmus Reismaa õpib teisel kursusel ning töötab õpingute kõrval Tartus Raekoja platsil asuva pubi RP9 kokana. Kõigil maitseküttidel on aga võimalik tema erimenüüd maitsta 8. novembril kutsehariduskeskuse ajutises restoranis «Kus suitsu, seal tuld».

Seekordsel võistlusel pidid noorkokad valmistama 2-käigulise piduliku toidukorra. Eelroa kohustuslikuks peatooraineks oli räim ja desserdil muskaatkõrvits, täisterakaer ja õietolm. Reismaa kasutas oma eelroas räime kolmel erineval moel – ta valmistas sidrunimahlas toormarineeritud räime, räimekrõpsu ja suitsutatud räime jäätise. Desserdiks valmistas ta kaeraküpsise põhjal kõrvitsa-toorjuustu koogi kõrvitsapüree ja vaarikageeliga, lisaks kõrvitsapaberi õietolmuga.

«Kuna võistlusülesandes ei olnud pearooga, vaid eelroog, oli väljakutse seda suurem,» märkis Muuga.

«Samas võisid võistlejad oma toidukorvi ise kaasa võtta eeldusel, et 80% sellest on kodumaine tooraine ja see, et toorainete valik oli laiem, andis võistlejatele rohkem võimalusi oma ideid ellu viia.

Šotlasest peakoka sõnul ootas ta huviga, mida põnevat räimest valmistatakse. Oldi üle ootuste loovad ja kasutati kohustuslikke toorained oskuslikult ja erinevaid tehnoloogiaid kaasates,» jagas Õnnela Muuga võistlusmuljeid.

Kutsehariduskeskuse teine võistkond Ingelo Raja koos abikokk Liisi Sillamaaga saavutas kokkuvõttes viienda koha. Võistlejaid juhendasid õpetajad Õnnela Muuga, Katrin Jurs ja Kairi Timusk.

Kokku võistles tänavusel noorte kokkade võistlusel 11 tiimi. Esikoht ja «Noorkokk 2018» tiitel läks Roland Visnapuule Tallinna teeninduskoolist ning kolmanda koha sai samuti teeninduskooli õpilane Lilija Vitkovskaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles