Suure Tõllu multifilm hinnati lastele liiga ohtlikuks (2)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Tõll, kes vaenlaste seas vankriratastega suurpuhastust tegi, põhjustas lastele hirmu Nõukogude ajal ja teeb seda ka praegu.
Suur Tõll, kes vaenlaste seas vankriratastega suurpuhastust tegi, põhjustas lastele hirmu Nõukogude ajal ja teeb seda ka praegu. Foto: Tallinnfilmi arhiiv

Lahinguväljal torgatakse mõõgad läbi saarlastest sõdalaste kõhust, kõridest ja mitmel korral peastki. Samal ajal käib taustaks sugestiivne, monotoonne ja süngevõitu Lepo Sumera muusika. Kui sekkub vägilane ja asub hiiglaslike vankriratastega vaenlasi tümitama, pole viimastel enam pääsu ja sissetungijaid langeb nagu loogu.

Tegu on stseeniga Saaremaal levinud vägilasmuistendite ainetel valminud Rein Raamatu animafilmist «Suur Tõll», mida eri vanuses lapsed on alates 1980. aastast teleekraani vahendusel vaadanud. Sel aastal näidati multifilmi ka üle-eestilisel festivalil Kino Maale. Nii mõneski paigas peeti aga teost liiga süngeks ja vägivaldseks. Asi lõppes sellega, et filmifestivali programmijuht Indrek Jurtšenko soovitas «Suure Tõllu» neil, kellele film liiga karm tundub, programmist välja võtta.

Võidelda tuleb

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles