Galerii: Tartu valgusfestivali installatsioonid pakuvad suursugust valguse ja värvide vaatemängu

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist korda toimuva Tartu valgusfestivali programmi ilmselt säravaima osa moodustavad Valgusraja väliinstallatsioonid, mida saab imetleda 25.-28. oktoobrini.

Festivali korraldajate sõnul on «Radikaalse valguse» nime kandva väliinstallatsioonide programmi eesmärgiks ruumi ümber mõtestamine ja radikaalsete muutuste esile kutsumine, tõstatades sotsiaalseid, keskkonnaalaseid, ruumilisi ja poliitilisi teemasid. Uue valguse saavad mänguasjamuuseum, haridus- ja teadusministeerium ning Jaani kirik.

Väliinstallatsioonide kuraatoriteks on Varvara & Mar. Osalevad valguskunstnikud Immanuel Pax, Taavi Suisalu, Mónica Ruiz Loyola, Timo Toots, Mischa Kuball ja Jackob Tækker. Igal õhtul toimuvad nii eesti- kui inglisekeelsed giidituurid, millest osavõtt on tasuta. 

Lisaks on Valgusfestivali raames Tartu kunstimajas avatud psühhedeelne näitus «Vaakum kui mõtteviis», mille eriprojektina tuleb Eestis esmaesitlusele Bryon Gysini kuulus Dreamachine ehk Unenäomasin. Osalevad Carl Michael von Hausswolff,  Liisa Hirsch, Kristel Saan, Johannes Luik, Aivar Tõnso ning Tundmatu Kunstnik.

Sisenäituse kõrvalprogrammiks on Kristi Kongi ja Mari-Leen Kiipli duo näitus «Salajane vilin metsas» Kogo galeriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles