Politsei hoiatab: potipetis tegutseb taas (8)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Z Jan / PantherMedia / Z Jan

Tartu politseinike poole pöördus eile mees, kellele oli kaubanduskeskuse parklas pähe määritud komplekt potte, mille eest nõuti temalt 3000 eurot. Paraku ei osanud heauskne mees kaubast keelduda ning tasus osavale müügimehele küsitud summa.

Eile, 23. oktoobri pealelõunal pöördus politsei poole mees, kellele oli Tartus Lõunakeskuse parklas juurde astunud tõmmu mees ja küsinud teed lennujaama. Abi eest pani võõras mees pahaaimamatu abistaja autosse potikomplekti ning hakkas seejärel temalt suurt rahasummat nõudma.

Kuna mees ei osanud jõulisest müügitööst ja masinasse sokutatud pottidest keelduda, läks ta koos tõmmu müüjaga Tartu kesklinnas asuva pangaautomaadi juurde, võttis välja nõutud 3000 eurot ning andis selle talle. Mõne aja pärast kahtlustas soovimatult potikomplekti võrra rikkamaks ja suure summa võrra vaesemaks jäänud mees, et asi ei olnud päris õige ja andis vahejuhtumist teada politseile.

Tartu politseijaoskonna vanemkomissar Veronika Kivilaid tõdes, et kui keegi käib pakutava kauba eest vabatahtlikult raha välja, ei ole hiljem paraku midagi teha. «Seetõttu soovitame sellistest varrukakaupmeestest juba eos kaarega eemale hoida ning nendega kontakti vältida,» ütles Kivilaid. Ta lisas, et pakutavast kaubast ja suhtlusest tuleb otsusekindlalt keelduda, välistada võimalus, et keegi teie autosse midagi sokutab, ning üks mis kindel, sellistelt kauplejatelt ei tasu midagi osta, sest praktika näitab, et pakutav kaup ei pruugi olla kvaliteetne.

Ta lisas, et kui ligi tulnud inimese käitumine on sedavõrd agressiivne, et see häirib, tuleks sellest teavitada otsemaid politseid ning siis saab segaja vastutusele võtta avaliku korra rikkumise eest. «Hoiatage selliste libekeelsete kaupmeeste eest kindlasti ka oma eakaid lähedasi,» ütles ta.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles