Vea Tartu ülikooli Delta hoone projektis avastas projekteerija (4)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri alguses avastas projekteerija Tartusse Emajõe kaldale ehitatava Tartu ülikooli Delta õppehoone projekti tugevusarvutusest vea, mis võib ülikoolile minna maksma kuni 400 000 eurot.
Oktoobri alguses avastas projekteerija Tartusse Emajõe kaldale ehitatava Tartu ülikooli Delta õppehoone projekti tugevusarvutusest vea, mis võib ülikoolile minna maksma kuni 400 000 eurot. Foto: Kristjan Teedema

Oktoobri alguses andis Tartu ülikooli rektoraadi koosolekul kantsler Meelis Luht ülevaate tagasilöökidest Delta õppehoone ehitustöödes. Tellitud projektist tuvastas vea projekteerimisfirma Arhitekt 11 (Delta hoonet projekteeris kolm erinevat ettevõtet – toim.). Seetõttu ei panda objektil ehitust seisma, aga on oht, et maja valmimistähtaeg nihkub paari kolme kuu võrra. Koosoleku protokollis on kirjas, et vea likvideerimine läheb ülikoolile maksma koos käibemaksuga ligi 400 000 eurot.

Meelis Luha sõnul ei kulu Delta projekteerimisvea lahendamiseks siiski 400 000 eurot, vaid vähem, aga täpset summat ta öelda ei osanud. Kantsler märkis, et ülikool ja ehitajad püüavad leida probleemile parima võimaliku lahenduse ja vältida samasugust olukorda, mis tekkis raamatukogu ehitamisel. Teadaolevalt Tartu ülikooli raamatukogu ehitustööd venisid aasta pikemaks, kui esialgu planeeriti.

Suur või väike summa?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles