Tartu kutsehariduskeskus liitus peresõbraliku tööandja programmiga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalakaitseminister Kaia Iva andis Tartu kutsehariduskeskusele üle peresõbraliku tööandja alamärgise.
Sotsiaalakaitseminister Kaia Iva andis Tartu kutsehariduskeskusele üle peresõbraliku tööandja alamärgise. Foto: Erakogu

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva andis peresõbraliku tööandja algmärgise teiste seas ka Tartu kutsehariduskeskusele.

Algmärgis näitab, et tööandja osaleb peresõbraliku tööandja märgise programmis ning on läbinud eelhindamise ja koostanud tegevuskava, et organisatsiooni töökultuuri edaspidi peresõbralikumaks muuta.

Kutsehariduskeskuse direktori Tõnis Lukase sõnul taotleb kutsehariduskeskus märgist seetõttu, et pingutada veel enam ja saada paremaks. «Leiame, et haridusasutusel, mis püüab kasvatada ja õpetada oma õpilasi ning olla neile eeskujuks, on tarvis olla hooliv ja eeskujulik oma õpetajate, kõigi töötajate suhtes,» ütles ta. «Sest kui õpetajad on rõõmsad ja rahulolevad, siis annavad nad positiivse laengu üle oma õpilastele. Seepärast on elementaarne olla kaasav ja peresõbralik tööandja oma töötajatele.»

Peresõbraliku tööandja märgise programm kestab 1,5 kuni kolm aastat. Lõppmärgis väljastatakse tavaliselt kolm aastat pärast programmiga liitumist.

Peresõbraliku tööandja märgise saamiseks peab tööandja läbima mitu hindamist, teda nõustatakse ning lisaks juhtkonnale kaasatakse sellesse ka töötajaid. Uuringute järgi on peresõbralikud tööandjad konkurentsivõimelisemad. Eriti nähtav on töö- ja pereelu ühitamise positiivne efekt tööandjatele, kes vajavad spetsiifiliste oskustega tööjõudu. Positiivse tulemusena on välja toodud ka haiguspäevade arvu vähenemist, töötajate madalamat stressitaset ja tööandja maine paranemist.

2017. aastast sotsiaalministeeriumi poolt välja antavat peresõbraliku tööandja märgist saavad taotleda nii tööandjad era- ja avalikus sektoris kui ka kodanikuühendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles