Galerii: Kalju kaotas punkte! Meister selgub viimases voorus?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme Kalju mängis jalgpalli Eesti meistrivõistlustel koduväljakul 2:2 viiki Tartu Tammekaga.  

Kalju asus 33. vooru mängu kaks korda juhtima. Liliu viis väljakuperemehed 14. minutil ette, kuid Kevin Anderson viigistas teise poolaja kuuendal minutil. Kalju taastas eduseisu 61. minutil, kui sihile jõudis Marko Brtan, aga Tristan Koskor vastas kümmekond minutit enne mängu lõppu.

Seega selgub Eesti meister ilmselt viimases voorus, sest Kalju edestab praegu Tallinna Levadiat nelja ja ühe mängu vähem pidanud Tallinna Florat (kohtumine Pärnu Vaprusega) viie punktiga. Kalju järgmised mängud: kodus Paide Linnameeskond, võõrsil Pärnu Vaprus, kodus Narva Trans.

Kui Flora võidab kõik neli mängu ja Kalju lubab endale veel ühe viigi, on mõlemal 86 punkti ja meistriks tuleb Kalju (paremus omavahelistes mängudes).

Kalju väravavaht Pavel Londak mängujärgses intervjuus ETV-le: «Esimesel poolajal mängisime päris hästi, lõime värava ja neil oli vähe võimalusi. Aga teisel poolajal läks mäng pärast 1:1 väravat närviliseks. Aga kokkuvõttes midagi suurt me ei kaotanud. Peame lihtsalt oma töö ära tegema ning samm sammult igale mängule minema. Praegu peame kõik võitma!.»

Kalju peatreener Sergei Frantsev ETV-le: «Muudatused koosseisus (võistluskeelu tõttu puudusid kaitsjad Trevor Elhi ja Maximiliano Ugge – toim) andis tunda. Aga on nagu on, võitleme edasi. Tuleb tunnustada vastast, kes mängis väga organiseeritult.»

Tammeka juhendaja Kaido Koppel ETV-le: «Eufooriat pole, aga rahul olen kindlasti. Eks veel magusam on see, et oleme sel aastal suurtest just Kaljuga väga hästi mänginud. Näitasin alguses ka poistele, et oleme meeskond, kellega neil on olnud tänavu kõige raskem mängida.  Ise olime nende vastu seni vaid ühe löönud, kuid täna tegime vigade paranduse ja tuli juba kaks.»

Tabelitipp: Kalju 79 (33 mängust) punkti, Levadia 75 p (33), Flora 74 p (32).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles