Maarja kiriku katusest peagi enam läbi ei saja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maarja kirik.
Tartu Maarja kirik. Foto: Margus Ansu

Tartu Maarja kiriku sihtasutus viis läbi väikesemahulise hanke Tartu Maarja kiriku katuse parandamiseks. Hankes osales neli pakkujat ning võitjaks osutus Novabild Tartu OÜ. Töödega alustati eile.

Hanke raames eemaldatakse katuselt katkised eterniitplaadid ning asendatakse need uutega, et peatada katuse lekkimine. Kirikuhoone katus jooksis vihmadega mitmest kohast läbi ning edasiste veekahjustuste peatamiseks otsustati ette võtta väiksemad katuse- ja laekonstruktsioonide parandustööd. Samuti veetakse lae pealt välja veekahjustuse saanud soojustusmaterjal.

Kirikuehitaja saab olla aga igaüks, sest Tartu Maarja kiriku sihtasutus kogub sihtotstarbelisi annetusi kiriku taastamiseks. Nimelise annetuse saab teha sihtasutuse Swedbanki kontole EE132200221021269201. Samuti on annetuste kogumiseks avatud ka annetustelefonid. Anonüümse annetuse saab teha helistades — valides 900 1842, annetad 5 eurot, valides 900 1941, annetad 10 eurot ja valides 900 2019, annetad 50 eurot.

Tartu Maarja kiriku sihtasutusel on kindel plaan kiriku välisilme taastada. Siselahendus tuleb modernne ja võimaldab lisaks koguduse jumalateenistuslikule tegevusele pakkuda pinda ka ajalooväljapanekule ja näitustele, millega jäädvustatakse Maarja koguduse ja kiriku tegevuse rikkalik pärand läbi eesti rahva kultuuriloo.

Lisaks on kirikuhoonesse kavandatud ruumid konverentsideks, laulatusteks, peielaudadeks, ringi- ja huvitegevuseks, laste- ja noortetööks, kogukonna kooskäimisteks, kontsertideks, plaadiesitlusteks jne. Taastatud kirikuhoones leiavad koha ka kolumbaarium ja välja rentimiseks mõeldud büroopinnad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles