Treffneri koolilehe juhendaja usub, et õpilaste kriitiline artikkel maksis talle töökoha (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treffneri gümnaasiumi ajalehe Miilang maikuu numbris ilmus kriitilise sisuga artikkel, mille kokkupanemisel osales kaheksa abiturienti. Nüüd arvab lehetoimetuse endine juhendaja, et just selle kirjutise läbilaskmine sai talle saatuslikuks.
Treffneri gümnaasiumi ajalehe Miilang maikuu numbris ilmus kriitilise sisuga artikkel, mille kokkupanemisel osales kaheksa abiturienti. Nüüd arvab lehetoimetuse endine juhendaja, et just selle kirjutise läbilaskmine sai talle saatuslikuks. Foto: Sille Annuk

Neli aastat mainekas Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumis koolilehe toimetust juhendanud Kristi Sarap arvab, et jäi hiljuti töökohast ilma selle pärast, et lubas väljaandesse kriitilise sisuga artikli. Kooli direktori sõnul pole mõtet toimunust tsensuuritagamaid otsida.

Tänavu mais ilmus Treffneri kooli ajalehes Miilang kaheksa abituriendi kirjutatud arvamuslugu «Meie viimane vigade parandus». Kartes enne kooli lõpetamist sekeldustesse sattuda, eelistasid autorid toona leheveergudel oma nime mitte avaldada.

Eelmised neli õppeaastat töövõtulepingu alusel koolilehe koostamist juhendanud Sarapi sõnul sisaldas noorte kirjutis ühtviisi nii konstruktiivset kriitikat kui ka kiitust. «Ütlesin neile, et pori niisama loopida ei tohi. Kui kirjutate arvamusloo, peate pakkuma ka lahendusi, ja nii nad tegidki,» selgitas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles