«Meie linna pannakse üks suur valge noku püsti.» Katuseraha abil ehitatava Jõgeva kiriku jumalavallatu väljanägemine nörritab kohalikke (14)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva kiriku viimane eskiis, mille keskmes on veetornist ümberehitatud kellatorn. Kogudus plaanib torni tippu paigaldada läbipaistva kupli.
Jõgeva kiriku viimane eskiis, mille keskmes on veetornist ümberehitatud kellatorn. Kogudus plaanib torni tippu paigaldada läbipaistva kupli. Foto: Arhitektuuribüroo Varik Projekt

Nüüd, mil vabariigi valitsus on otsustanud niinimetatud katuserahast Jõgevale kiriku ehituseks eraldada 400 000 eurot, on ammu oodatud pühakoja püstitamisega seonduvad teemad külmalinna piirkonnas taas aktuaalseks muutunud. Peale küsimuse, kas kiriku ehitamiseks peaks ikka just riik raha eraldama, pakub kohalikele ohtralt kõneainet tulevase hoone väljanägemine. Nii mõnigi leiab, et mõne nurga alt vaadatuna hakkab see meenutama mehe suguelundit.

EELK Jõgeva kogudus tellis arhitektidelt kiriku projekti mõne aasta eest. See on kavas ehitada Turu tänavale, kus praegu seisab kasutult vana veetorn. Projekt näeb ette, et torn ehitatakse ümber kiriku kellatorniks ning selle tippu rajatakse ka vaateplatvorm. Kaarja katusega kirikusaal ja haldusruumid ehitatakse torni juurde selliselt, et torn jääb nende keskele.

Kahjustab mainet

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles