Rahvaluulearhiiv kutsub üles salvestama vanavanemate lugusid

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulik Liina Metsar lapselapsega Vidrike külas.
Laulik Liina Metsar lapselapsega Vidrike külas. Foto: ERA fotokogu

Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv ja Euroopa kultuuripärandi aasta kutsuvad kampaaniaga «Püüa vanaema lugu purki» salvestama oma vanaemalt üks talle oluline lugu või laul. 

Laste ja noorte ülesanne on leida salvestusseade (näiteks telefon või kaamera) ja koostöövalmis vanaema või vanaisa ning vastavalt veebilehel kratt.folklore.ee/vanaema olevatele juhistele koguda informandilt heli- või videolugu. Vanemate roll on seega lihtne – jagada oma seiklusi, elamusi, luulet, muusikat, tantsu ja mõtteid noorematega.

Osalema on oodatud koolinoored ja tudengid, aga ka teised, kes vanema põlvkonna sõnumi tulevikku talletamist vajalikuks peavad. Parimaid kogujaid eri vanuseastmetes premeeritakse auhindadega, auhinnafond keskendub kultuurile – piletid Sõltumatu Tantsu Lavale ja Tartu Elektriteatrisse, kirjandust Värskelt Rõhult, kunsti AW Stuffilt.

Kogumisvõistlus kuulub Euroopa kultuuripärandiaasta 2018 ettevõtmiste sekka. 

Kultuuripärandiaasta mõte on innustada inimesi väärtustama ja jagama nii vaimset, ainelist kui digitaalset pärandit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles