Õpetajad kogunevad koolivaheajal haridusfestivalile

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Tartu haridustöötajad jagavad oktoobri koolivaheajal kolleegidele ja lapsevanematele kõikjalt Eestist oma kogemusi ja teadmisi, et aidata kaasa muutunud õpikäsituse levikule. 23.-25. oktoobrini on Tartu koolides ja lasteaedades kavas üle 40 koolituse ja arutelu. 

Haridusfestivali programmi koostanud Tartu 18 üldhariduskooli ja nelja lasteaia töötajad on festivalil koolitajate rollis, ent on kutsunud esinema lektoreid ka teistest asutustest ja välismaalt. Töötube ja loenguid leidub kõigi valdkondade õpetajatele ja laial teemaskaalal.

Fookusse võetakse näiteks laste liikumine nii tunnis kui ka vahetunnis ning ühise õpetamise ja ainete lõimimise kogemused, erivajadustega õpilased ning teraapia- ja kunstimeetodid, millega on õpetajal võimalik tunde mitmekesistada.

Koostöös Briti Nõukoguga jagab 25. oktoobril oma teadmisi ja kogemusi muutunud õpikäsitusest kaks Suurbritannia lektorit, kes saabuvad Tartusse Aleksander Puškini kooli kutsel. Paul Braddock keskendub oma loengul «Core Skills Framework» põhioskuste teemale ja Nikky Smedleyle’i töötuba «Creative teaching» on pühendatud loovuse kasutamisele õpetajatöös. Need koolitused on inglise keeles.

Üritused on tasuta, aga neile tuleb end registreerida festivali veebisaidil haridusfestival.tartu.ee. Ainus tasuline üritus on õpetajate õhtune Õ-klubi Naiivi klubis.

Festivali korraldab koostöös Tartu haridusasutustega Tartu linnavalitsus. Tartu lasteaiad osalevad festivali korraldajatena esimest aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles