Tartut külastanud NASA astronaut: pärast missiooni pead igas mõttes Maale tulema (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astronaut Heidemarie M. Stefanyshyn-Piper pidi kandideerima kaks korda NASA kosmoseprogrammi, et saada valituks. Mõned astronaudid on tema väitel ka kuni viis korda kandideerinud.
Astronaut Heidemarie M. Stefanyshyn-Piper pidi kandideerima kaks korda NASA kosmoseprogrammi, et saada valituks. Mõned astronaudid on tema väitel ka kuni viis korda kandideerinud. Foto: Sille Annuk

Ufosid pole NASA endine astronaut Heidemarie M. Stefanyshyn-Piper kahel kosmosereisil näinud. Ka pole ta kohtunud eesti päritolu astronaudi Nicole Aunapu Manniga, kes peaks tuleval augustil kosmosemissioonile minema.

Eile käis Stefanyshyn-Piper Tartu lennuakadeemias ja hiljem Tartu ülikooli observatooriumis rääkimas oma kahest, 2006. ja 2008. aastal aset leidnud kosmoselennust. Ta on kaheksas naine maailmas, kes on avakosmosesse väljunud.

«Ma olen õppinud inseneriks ja tuli välja, et just sellise taustaga inimesi NASA astronautideks võtabki. Ometi pidin kandideerima kaks korda, et kosmoseprogrammi saada,» märkis Stefanyshyn-Piper. Tema väitel peabki enamik astronautidest mitu korda NASAsse kandideerima, et programmi pääseda. «Mõni kandideerib kuni viis korda ja see on normaalne,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles