Suur maratonigalerii: emotsioonid

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kindlasti on erakordne tunne igal jooksjal, kes Tartu maratoni finišisse jõuab. Pealtvaatajana näeb seda igal sekundil.
 

Mõni hoiab viimase jõuraasu just punase vaiba jaoks, et seal lõpuspurt teha ja kedagi edestada. Teine lihtsalt naeratab ega lase kellelgi märgata oma väsimust. Kolmas annab käeplaksu finišikoridori ääres ootavale sõbrale. Neljas finišeerub koos aastase lapsega, kes on kärus. Viies haarab mitu mudilast endale seltsi just finiši eel ja jookseb koos nendega lõpuni. Kuues tuleb läbihigistatud tiigrikostüümis. Seitsmes Forrest Gumpina...

Autasustamispjedestaadile ronijaid vaadates võib tajuda kõige tugevamate jooksjate kangeid lihaseid ja näha nende valugrimasse.

Miks inimesed jooksevad? Kes teab.

42,2 km jooksu kuus paremat on Raivo Alla, Jonathan Rosenbrier, Sander Linnus, Artis Davidnieks, Rauno Jallai ja Sergejs Maslobojevs.

Kuus paremat naist on kõik Eesti naised: Kristel Vallaste, Kadiliis Kuiv, Lilian Raspel, Klarika Kuusk, Sille Puhu ja Õnne-Liina Jakobson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles