Tartu linnamaratonil on jooksjaid rohkem kui mullu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värvikas kaader reedeselt ööjooksult.
Värvikas kaader reedeselt ööjooksult. Foto: Kristjan Teedema
  • Kuningliku distantsi suurfavoriit on Raivo Alla.

Tartu linnamaratoni 6. oktoobri põhidistantsidele on end registreerunud kokku enam kui 3600 inimest, ütles klubi Tartu Maraton kommunikatsioonipealik Tanel Rungi.

See tähendab, et laupäeval suundub maratoni- ehk 42-kilomeetrilisele rajale üle 600 jooksja ning poolmaratoni ehk 21-kilomeetrilisele rajale üle tuhande jooksja.

Kümnekilomeetrilisele distantsile läheb 1600 jooksjat ja sama pikale kepikõnnile enam kui 300 kõndijat.

«Seitsmendast Tartu linnamaratonist osavõtjate arv ületab mullu püstitatud rekordi, milleks oli 3489 osavõtjat,» ütles Tanel Rungi. «Tänavustest 3600 osavõtjast kokku 1600 on tartlased. Mõistagi lisanduvad neile sajad korraldajad ja vabatahtlikud.»

Kes tänavu maratoni võidab?

«Kui me räägime kuninglikust maratonidistantsist, siis oma kolmandat Tartu linnamaratoni 42 kilomeetri distantsi võitu hakkab jahtima Raivo Alla, keda võib pidadagi maratonidistantsi suurfavoriidiks,» ütles ta. «21 kilomeetri stardis on tegija aga olümpiamaratoonar Roman Fosti, kes mullu triumfeeris 10 km distantsil.»

Mis neis linnamaratonides nii erilist on?

Kui vaadata maailmas toimuvaid kuulsaid maratone, nagu näiteks Londoni, Chicago, Berliini või veel mõnda, siis on linnas jooksmine ju ülimalt populaarne.

«See spordiala on igale inimesele väga kergesti kättesaadav – pane tossud jalga ja ainult jookse!» vastas Rungi. «Igati kihvt on ju Tartus joostes läbida kauneid Taaralinna kohti, nagu näiteks Emajõe-äärne piirkond, Toomemägi, Supilinn, Karlova, raekoja ümbrus jne. Kui mõelda, et meie linnamaratoni osalejaskond aasta-aastalt kasvab, siis saab järeldada, et ju ikka tartlastele joosta meeldib!»

Lisaks põhidistantsidele on laupäeval kavas lasteüritused, millest eelmisel aastal võttis osa 3014 last. «3000 piiri loodame ületada ka tänavu,» arvas Tanel Rungi.

5. oktoobri õhtusest meelelahutuslikust ööjooksust võttis osa üle 1000 jooksusõbra.

Linnamaratoni ööjooks.
Linnamaratoni ööjooks. Foto: Kristjan Teedema
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles