Lettidel haigutavad paberkotid: kliendid pole 2,8 miljoni euro eest uuendatud Tartu turuhoonet omaks võtnud (15)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turuhoone tühjadele lettidele on sätitud Tartu turu logodega paberkotid.
Turuhoone tühjadele lettidele on sätitud Tartu turu logodega paberkotid. Foto: Kristjan Teedema

Järgmisel reedel möödub aasta Tartu turuhoone avamisest renoveerimise järel. Kliente võtavad turuhoone peasissekäigu juures vastu automaatselt avanevad klaasuksed, millel kirjas meelitav lööklause «Ehe ja eriline». Turuhoone sisemus on ilus ja maitsekas, kuid mitmes letireas on meetrite kaupa tühjus, kus saab imetleda üksnes Tartu turu logodega paberkotte, küljes hinnasilt 35 senti.

Nõo lihatööstuse kaupa müüv Luule Kruuv on Tartu turuhoones töötanud juba 24 aastat, kuid nii trööstitut olukorda kui praegu ta turuhoones ei mäleta. Tema leti kõrval on aasta vältel äri alustanud ja selle ka lõpetanud kaks ettevõtjat. «Rahvast ei käi ja käive on väike, inimesed pole turuhoonet enda jaoks uuesti avastanud,» selgitas Kruuv kauplejate kadumist.

«Minu kõrval oli paar kuud suitsutatud lihatoodete müüja ning siis Andre farmi juustumüüja, nüüd on mõlemad siit läinud,» ütles ta.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles