Tänavakunstnik Edward von Lõngus paneb Euroopa tuurile punkti

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu mitmes teises Euroopa riigi pealinnas, tabasid ka Riias politseinikud Edward von Lõnguse teolt. Foto Facebooki saidilt «Edward von Lõngus street art».
Nii nagu mitmes teises Euroopa riigi pealinnas, tabasid ka Riias politseinikud Edward von Lõnguse teolt. Foto Facebooki saidilt «Edward von Lõngus street art». Foto: RUUDU RAHUMARU

Tartu tänavailt oma loominguga üleriigilist kuulsust kogunud ja Eesti Vabariigi suurjuubeli puhul kogunisti riigi toel meie maailmajao riikide pealinnadesse oma teoseid jäädvustama rännanud tänavakunstnik Edward von Lõngus (EvL) paneb Euroopa tuurile punkti Riias. Ta on seal juba mõned päevad tegutsenud, aga lõpetuseks on kavas teha midagi tavatud.

Nagu teatas Tartus tegutseva SprayPrinteri kommunikatsioonijuht Aet Rebane, valmib kunstnikul koostöös selle idufirmaga 3. oktoobril Riias esimene tänavakunstiteos, mis ärkab ellu nutiseadmest õige äpiga vaatamisel ja mille on värviprinterina toiminud robot trükkinud seinale tema loodud kavandi järgi. Seni on EvL saanud hakkama ikka oma kätega, ise värvi pihustades.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva korraldustoimkonna kommunikatsiooninõuniku Stina Pley teatel algab tuuri lõpupidu 5. oktoobril kell 16 Tallinnas Telliskivi loomelinnakus. Sealsamas avatakse üheõhtunäitus. See toob vaatajate ette meeldejäävaimad hetked Euroopa üheteistkümnest pealinnast, kuhu EvL on nutiseadmetes elluärkavate, sajandivanustelt fotodelt pärit tegelastega (näiteks torupilliduo ja kivil istuv taat) viimase aasta jooksul jõudnud.

Koduriigi suurjuubeli ja EvLi kümnendat tänavail tegutsemise aastapäeva tähistava tuuri on jäädvustanud fotograaf Ruudu Rahumaru ja videooperaator Gytis Dovydatis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles