Politsei hoiatab Karlova linnaosas ukselt uksele käivate sulide eest

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukselink.
Ukselink. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud nädalavahetusel sai politsei mitu teadet juhtumitest, kus üksi elavate eakate inimeste ukse taha on saabunud kaks väga familiaarset keskealist meest, nad asuvad vanainimestega juttu ajama, pakuvad neile seltsi ning küsivad neilt tagatipuks ka raha.

Senistes juhtumites on vanemate inimeste telefonidele esmalt helistatud salastatud telefoninumbrilt uurimaks, kas vanur on ikka kodus. Seejärel olid kaks võõrast keskealist meest ilmunud vanemaealiste ukse taha, nendega väga familiaarselt vestelnud ning muu hulgas ka raha küsinud. Küsitud summad ulatusid paarist kuni kümne euroni. Õnneks keegi vanainimestest meestele raha ei loovutanud, võõrad saadeti meelekindlalt ukse tagant minema ning juhtunust edastati info politseile.

«Soovitame sellist telefonikõnet saades jääda edastatud info suhtes kriitiliseks ja otsusekindlalt loobuda igasugusest raha andmisest,» rääkis piirkonnapolitseinik Anneli Jürison. Ta lisas, et valvas tuleb olla ka selles asjas, et oma eluruumidesse liiga kergekäeliselt võõraid ei lubataks. Niisugused «kiired külastused» võivad päädida sellega, et hiljem avastatakse mõne hinnalisema eseme vargus.

Piirkonnapolitseinik tõdes, et praegu on sihtmärgiks võetud just üksi elavad eakamad ja kergemini mõjutatavad inimesed, seega soovitab politsei nooremal põlvkonnal oma vanematele ja vanavanematele edastada info tegutsevatest sulidest, et hoida ära võimalikke ohvreid. «Niisamuti palume kõigil, kellele laekub sarnase sisuga telefonikõne või kelle ukse taha satuvad libekeelsed sulid, sellest politseile operatiivselt teada anda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles