Galerii: Tartu tunnustas parimaid õpetajaid tänuüritusel

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kogunesid Tartu linna ja maakonna parimad pedagoogid Tartu ülikooli aulasse tänuüritusele. Tartu linnapea ja linnavalitsuse haridusosakonna juhataja Riho Raave tänasid õpetajaid hea ja pikkaajalise töö eest. 

Tartu linna õpetaja elutöö auhinna pälvisid tänavu koolieelse lasteasutuse õpetaja kategoorias lasteaed Lotte logopeed Krista Eller, üldhariduskooli õpetaja kategoorias Annelinna gümnaasiumi klassiõpetaja Anne Kaskman ja Treffneri gümnaasiumi keemiaõpetaja Eha Paabo, huvikooli õpetaja kategoorias Karlova kooli koorikooli õpetaja, Tartu poistekoori dirigent Undel Kokk ning kutseõppeasutuse õpetaja kategoorias kutsehariduskeskuse üldainete õpetaja Tiit Kaber.

Tartu linnapea Urmas Klaas ütles, et haridus on see, mille järgi Tartut mujal maailmas tuntakse. Tartus töötab kolm tuhat inimest Tartu ülikoolis, sama palju inimesi teenib leiba ka Tartu ülikooli kliinikumis ning kaks tuhat on haridustöötajaid. 

Iga elutööpreemia pälvinud õpetaja kohta olid kolleegid ja õpilased kirjutanud ka iseloomustuse. Näiteks kutsehariduskeskuse õpetaja Tiit Kaberi kohta olid kolleegid kirjutanud järgmist: «Talvel ikka vaatame Põllu õppehoones aknast välja ja näeme, kuidas Tiit suusatundi annab. Ise suusatab ees, hoolikalt säästlikku tehnikat valides, siis tuleb tükk tühja maad ja alles siis tulevad õpilased järgi.» Tasub ära mainida ka see, et Tiit Kaber ongi elu jooksul ainult kutsehariduskeskuses töötanud.

Treffneri keemiaõpetaja Eha Paabot kiideti samuti. «Ta võtab iga õpilast kui indiviidi ning õpetab ainet selgelt ja huvitavalt,» iseloomustasid õpilased. 

Anne Kaskman töötab Tartu Annelinna gümnaasiumis klassi- ja eesti keele kui teise keele õpetajana alates aastast 1994. Õpetajatöö kõrvalt on ta mitu korda juhtinud algõpetuse valdkonnakeskust, erinevaid projekte ja töörühmi; olnud eesti keele kui teise keele õpikute ja lõimitud aine- ja keeleõppe metoodilise kirjanduse autoriks.

Krista Elleri pedagoogi karjäär on kestnud 42 aastat. Lasteaias Lotte, kus ta töötab selle avamisest alates, on Krista üles ehitanud logopeedilise ja eripedagoogilise toetamise süsteemi ning loonud lasteaia logopeedi tööks vajaliku õppevara. 

Muusikaõpetaja, dirigent ja aktiivne koorimuusika edendaja Undel Kokk on pannud sajad noored armastama muusikat. Oma 47-aastase karjääri jooksul on ta olnud õpetaja, koolijuht ja alates 1974. aastast Tartu poistekoori dirigent. Undel Koka initsiatiivil loodi koorimuusika klassid, millest kasvas välja Tartu Karlova kooli koorikool, kus ta on hääleseade õpetaja ja dirigent.

«Undel Kokk on teinud oma tööd suure südamega. Pannud laste silmad särama ja vanemate südamed helisema,» rääkisid Koka kolleegid.

Aasta õpetajaid valitakse Tartus alates 2001. aastast ja selle eesmärk on tõsta esile ja tunnustada Tartu linna haridusasutuste õpetajaid ja juhte, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgseteks isikuteks, samuti mõjutanud positiivselt haridusasutuse, piirkonna või riigi elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles