Motoshow’l näeb uusi ja vanu autosid

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Näituste projektijuht Henrik Urbel kergitas eile katet Baltimaades esmaesitlusele tulevalt Hyundai Santa Fe-lt. Taamal kile all on peidus roheline Suzuki Jimny.
Tartu Näituste projektijuht Henrik Urbel kergitas eile katet Baltimaades esmaesitlusele tulevalt Hyundai Santa Fe-lt. Taamal kile all on peidus roheline Suzuki Jimny. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel peetakse Tartu Näituste paviljonides ning välialal auto- ja tehnikamessi Moto­show, mis toob tavapäraselt kolmeks päevaks kokku uute sõidu- ja tarbeautode edasimüüjad ja hobiautod. Tänavune eriprojekt on tutvustab Itaalia autotööstust.

Näiteks on näha nii vanu kui ka uusi Fiate ja Ferrarisid. Itaalia autode paviljonis on tähelepanu eeskätt autodisainil. «Mitu esitletavat sõidukit on nii haruldased, et võimalus neid liikluses kohata on pigem harv juhus,» sõnas messi projektijuht Henrik Urbel.

Tänavu on esindatud ligi poolsada automarki ning oodata on ka hulga esmaesitlusi. Sõiduautodest on esimest korda Eesti publiku ees näiteks Hyundai Santa Fe ning Suzuki Jimny. Peugeot esitleb esimest korda laiemale avalikkusele Eestis uut kupeesedaani 508 ja mahtuniversaali Rifter.

Messiliste seas menukas proovisõiduala kannab tänavu Auto24 nime ning pakub varasemast suuremat valikut: esindatud on 19 automarki ja üle 50 mudeli, millega saab koos müügiesindajaga proovisõidule minna.

Messil on oma uute masinatega kohal ka päästjad ja NATO lahingugrupp, seekord on kohal Briti ja Taani militaartehnika, kokku 365,6 tonni.

Tänavu oodatakse messile 15 000 huvilist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles