Tunnistaja: lapse sääreluude murru põhjustanud rattur ei põgenenud sündmuspaigalt

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi.
Kiirabi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile kirjutas Tartu Postimees, et kella poole nelja paiku juhtus Tartus Võru 2 juures ülekäigurajal avarii, kus jalgrattur sõitis otsa 10-aastasele lapsele. Esialgse info järgi põgenes avarii põhjustanud rattur kiiresti sündmuskohalt. Uute tunnistajate ilmnemisel selgus, et õnnetuse põhjustas sama vana poiss, kes jäi kiirabi saabumist ootama.

«Olin juhtunut nägemas täpselt nii palju, et tean, et poiss ei põgenenud suurel kiirusel sündmuskohalt, vaid seisis seal murelikult ja kaasatundlikult oma rattaga seni, kui kiirabi jõudis,» rääkis sündmuspaigal viibininud tunnistaja, kes Tartu Postimehega ühendust võttis. «Kõigile öeldi, et nüüd ei ole siin enam midagi vaadata ja võib ära minna.»

Tunnistaja kinnitusel oli poiss terve aja õnnetuspaigal ja ei põgenenud kuhugi. «Ka ükski juuresolev täiskasvanu ei osanud talle öelda, et ta peaks mingil põhjusel sinna veel seisma jääma. Miks olekski?» jätkas ta. 

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virga sõnul ei ole politseil veel õnnestunud otsitavat poissi tuvastada, kuid töö selle nimel käib. «Seni kogutud info viitab, et laps ei lahkunud jalamaid sündmuskohalt. Lahkus ta sealt tõenäoliselt siis, kui möödasõitev kiirabibrigaad juhtunut märkas ja abi andmiseks peatus,» ütles Virk.

Politsei paneb kõigile südamele, et kui keegi lapsevanematest vähegi kahtlustab, et õnnetuses võis osaleda nende poeg, tuleks sellest juhtumist kohe lapsega püüda rääkida: ennekõike last rahustada ja öelda, et tegu oli õnnetusega ja kõik saab korda.

Ühtlasi soovib politsei endiselt, et lapsevanemad, kes arvavad, et õnnetuses võis osaleda nende laps, võtaks politseiga asjaolude selgitamiseks ühendust.

Politsei otsib ka tunnistajaid, kes seda vahejuhtumit juhtusid pealt nägema. Abistavat infot oodatakse telefonil 730 8814 või 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles