Galerii ja video: päästjad harjutasid tulekahju kustutamist tormisel Piirissaarel

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästeamet viis kolmapäeval Piirissaarel läbi logistikaõppuse, mille eesmärk oli harjutada saarele jõudmist juhul, kui seal peaks tekkima metsatulekahju. Õppuse käigus lendas helikopteriga saarele ka päästeekipaaž Tallinnast.

Kolmapäeval marutanud tuul näitas ilmekalt, et kui õnnetuse korral peaks olema sarnane ilm, võibki päästekopter olla esimene välijõud, mis sündmuspaika jõuab (sõit Tallinnast Piirissaarde võtab tuulise ilmaga umbes poolteist tundi).

See tähendab, et esmane reageerimine on Piirissaare vabatahtlike päästjate õlul. Õppusel harjutasid oma tehnika kasutamist ka nemad.

Tuuline ilm näitas samuti, et päästjad jõudsid küll saarele, kuid tormi tõttu ei olnud neil võimalik oma jõududega üle Peipsi tagasi tulla ning nad pidid naasema praamiga.

Õppuse käigus viisid päästjad saarele varustuse ja lõid sinna suurema tulekahju kustutusvõimekuse. Veel seadsid päästjad Laaksaare sadamasse üles remondi- ja toetusbaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles