Tartu Uues Teatris avanes tajupõhine heliruum

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vahevalla» kuulajad saavad teatrisaalis istuda või lamada.
«Vahevalla» kuulajad saavad teatrisaalis istuda või lamada. Foto: Riina Varol / Tartu Uus Teater

Tartu Uues Teatris on võimalik kuulata Martin Rästa heliinstallatsiooni «Vahevald». Seansid algavad igal täistunnil ajavahemikus kell 12-21, samamoodi on neljapäeval, reedel ja laupäeval.

Teater määratleb «Vahevalda» tajupõhiseks heliruumiks, mis loob kõlariterohkes saalis võimaluse 18 minutiks astuda üle teadmatuse piiri ja olla seal, kuhu me kõik teel oleme. «Kui surm ei ole lõpp, vaid üleminek meile teadaolevast reaalsusest teadmatusse, siis vahevald on kaduviku eeskoda, ruum, kus hing ja keha lahutuvad teineteisest ning füüsilise maailma kogemus asendub eeterlikuga,» on lisatud tutvustuseks.

Martin Rästa on kunstnik ja muusik, kelle loomingu valdav osa keskendub visuaali ja heli loomisele ja ühendamisele eksperimentaalsetes vormides. Ta lõpetas tänavu kevadel Eesti kunstiakadeemia uusmeedia magistrantuuri, magistritööks «Vahevald». Näitustel kodumaal ja raja taga on ta osalenud aastast 1999. Ta on pälvinud tunnustust raamatute ja kultuuriplakatite kujundamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles