Lukas: loodan, et Reformierakond ei tagane kõrgharidusreformist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine haridusminister Tõnis Lukas.
Endine haridusminister Tõnis Lukas. Foto: Toomas Huik

Homme jätkub riigikogus arutelu kõrgharidusreformi üle, Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige Tõnis Lukas ütles, et kui Reformierakond hakkab kõrgharidusreformi osas kahtlema, kannatab ka selle reformi usaldusväärsus, Lukas avaldas lootust, et koalitsioonipartner ei vea haridusminister Jaak Aaviksood alt.

«Üks eelarvega seotud teema, mis on kõrgharidusreformile väga sisulise mõjuga, on see, et see rahastamine tulevikus oleks garanteeritud ja et iga lause, mis puudutab kõrgharidusreformi algaks sõnadega kõrgharidusreform, mitte sõnadega riigieelarve võimaluste piires,» ütles Lukas ERR Uudistele.

Teisena tõi Lukas välja, et koalitsioonileppes on õppetoetuste uue süsteemi rakendamine plaanis aastal 2015, tema arvates tuleks aga see süsteem rakendada kõrgharidusreformi seadusega samaaegselt.

«Ma loodan, et Reformierakond ei vea ühte endaga koos valitsusse kuuluvat ministrit alt ja jääb selle juurde, et tulevikus on rahastamine olemas,» sõnas Lukas ja lisas, et see annaks kindluse ka ülikoolidele seda reformi toetada.

«Kindlasti ei ole meie eesmärk seda eelnõud pidurdada, me oleme ise ju selle koalitsioonileppesse sisse kirjutanud ja lubanud, et võimalikult varakult me sellega ka ühelepoole saame,» kinnitas kultuurikomisjoni reformierakondlasest liige Lauri Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles