Vestlusringides vähi- ja südamehaigetele jagatakse tarvilikku infot

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsiendiinfotuba on koht, kus tõsta oma terviseteadlikkust, ükskõik kas küsimus puudutab mõnd protseduuri, uuringut, enese või oma lähedase eest hoolitsemist, haiglasse tulekut ja haigusejärgset käitumist, toitumist ja elustiili. Pildil nõuaandja Margarita Milihhina.
Patsiendiinfotuba on koht, kus tõsta oma terviseteadlikkust, ükskõik kas küsimus puudutab mõnd protseduuri, uuringut, enese või oma lähedase eest hoolitsemist, haiglasse tulekut ja haigusejärgset käitumist, toitumist ja elustiili. Pildil nõuaandja Margarita Milihhina. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu ülikooli kliinikumi patsiendiinfokeskus korraldab 25. septembril kaks vestlusringi, kus võetakse arutluse alla kõige kardetuma haigusega teemad. 28. septembri vestlusring keskendub valudele rindkeres.

25. septembri ehk tänast esimest vestlusringi keemiaravist ja ravi kõrvaltoimetest juhivad hematoloogia-onkoloogiakliiniku õed, see leiab aset kell 14–15.

Teist teemat «Räägime elust koos vähiga» juhib kliinikumi hingehoidja Kai Jõemets ning seal saavad inimesed jagada oma kogemusi alates vähidiagnoosi saamisest kuni haigusega kohanemiseni. Arutletakse ka, kuidas paremini toime tulla emotsionaalselt raskete olukordadega, hirmu, masenduse ja süütundega. Vestlusring kestab kell 15–16.

Reedel, 28. septembril on inimesed oodatud patsiendiinforuumi südameprobleemide arutelule «Valud rindkeres – kas oodata või tegutseda?».

Siis kõneleb kliinikumi erakorralise kardioloogia intensiivraviõde sellest, millal saab otsustavaks kiire reageerimine. Antakse nõu, kuidas valudele reageerida ja mille järgi  otsustada, kas oodata või kutsuda kohe abi.

Vestlusringidest osavõtt ei maksa midagi. Hea aga oleks, kui inimesed annaksid oma tulemise plaanist teada patsiendiinfotoa töötajale Margarita Milihhinale telefonil 731 8178. Siis saab ta aimu, kui paljudel inimestel on nende teemade vastu huvi ning vajaduse korral organiseerib avarama ruumi.

Patsiendiinfokeskus asub kliinikumi E-korpuse esimesel korrusel ruumis E108. Selle leiab, kui kliinikumi peamajja siseneda L. Puusepa tänava poolsest uksest, mööduda registratuurist ja pöörata ümber nurga vasakule koridori. Tuba asub lillepoe kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles