Hiigelpannoo tuli oma koduseinale tagasi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Vardi pannoo koosneb kolmest osast: «Kalevipoja õhtud» (vasakult), «Lipu õnnistamine» ja «Vabadussõtta minek». 
Aleksander Vardi pannoo koosneb kolmest osast: «Kalevipoja õhtud» (vasakult), «Lipu õnnistamine» ja «Vabadussõtta minek». Foto: Margus Ansu

Pühapäeval ütles Eesti Üliõpilaste Seltsi (EÜS) maja taas tere mitmeti huvitava looga kolmeosalisele pannoole. See oli 80 aastat tagasi sealsesse saali maalitud seltsi vilistlaste tellimusel, kuid paari aasta pärast, Nõukogude okupatsiooni alguses suuremas osas hävitatud. Nüüd on hiigelmaal oma ajaloolises kodus tagasi, eile lõppes seinapanek.

Kümme meetrit pikk ja kolm meetrit kõrge (täpsemalt 9,50 x 2,98 m) triptühhon on rekonstrueeritud ja restaureeritud Eesti kunstiakadeemia professori Hilkka Hiiopi (pildil) juhtimisel. «See on meie kõige suurem vabariigiaegne lõuendil ajaloomaal,» ütles ta. «Teist nii hiigelsuurt Eestis ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles