Raudteejaama ja bussijaama vahel vurava tasuta elektribussiga saab sõita ka Maarjamõisasse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektribuss.
Elektribuss. Foto: Tartu linnavalitsus

Septembri alguses hakkas Tartu bussijaama ja raudteejaama vahel sõitma tasuta elektribuss, mis teeb põike ka Maarjamõisasse. Varahommikune ring algab Annelinnast ja hilisõhtune viib sõitjad Ihastesse. 

Bussisõit uuel liinil on tasuta, kuid bussikaardi peab siiski valideerima. Uue bussiliini number on 25 ja buss on sinirohelistes värvides.

Buss teeb iga päev 14 sõitu, alustab kell 5.37 Annelinnast Luha peatusest. Ülejäänud 13 sõitu teeb buss marsruudil Turu-kaubamaja-raudteejaam-Maarjamõisa-raudteejaam-kesklinn-Turu.

Pärast kella 17 buss enam Maarjamõisasse ei sõida, vaid toimetab sõitjad otse kesklinna. Viimane sõit viib reisijad kell 22.24 raudteejaamast kesklinna ja sealt Annelinna kaudu Ihastesse Männimetsa peatusesse.

Elektribussi sõidugraafik hoitakse vastavuses rongide saabumise ja väljumisega: kui rongiajad muutuvad, korrigeeritakse ka bussi sõidugraafikut. Sõidugraafik on üleval peatus.ee lehel.

Elektribussi prooviprojekt viiakse ellu Läänemere programmist rahastatava projekti BSR Electric toel ja liinivedu rahastatakse osaliselt Euroopa Liidu regionaalarengu fondist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles