6400 Tartu majapidamist saab ülikiire interneti (2)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikuvõrgu kaablid
Tulevikuvõrgu kaablid Foto: Erakogu

Sel aastal alustas telekommunikatsioonifirma Telia üle-eestilist projekti, mille käigus kaetakse Tartu valguskaablivõrguga, see võimaldab pakkuda internetiühendust kiirusel kuni üks gigabait sekundis. Teatud piirkondades jätkab Telia teenuste pakkumist olemasoleva vaskkaablivõrgu kaudu.

Telia Eesti võrgu- ja infrastruktuuri allüksuse juht Toivo Praake kinnitas, et tegu ei ole pelgalt kaablite vahetusega. «Tartus toimuv on osa Telia suuremahulisest interneti püsivõrgu moderniseerimise programmist.» Käesoleval aastal plaanitakse valguskaabliühendus viia enam kui 6400 majapidamisse. Nüüd on pool tööd juba tehtud.

Uuenduse tõttu tõusevad mõned pakettide hinnad, aga mitte kõik. Näiteks praegu maksab pakett 5M/1M 16 eurot, edaspidi saab klient valida paketi 10M/10M ja hind jääb samaks. Aga paketi 12M/1M asemele tuleb neli korda kiirema internetiga 50M/50M pakett, mis hakkab maksma 22 eurot. Praeguse 12M/1M paketi eest tuleb välja käia 21 eurot. Arvud paketis tähistavad üles- ja allalaadimiskiirust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles