Teaduskooli uus direktor Riin Tamm: Eesti riik ei tunnusta võimekaid noori piisavalt (1)

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli teaduskooli direktor Riin Tamm ütleb, et kooliaasta algus on neil tegus. Kuni 20. septembrini saavad õpilased end kursustele registreerida. Ka koolid tahavad juba loenguid tellida või ise vaatama tulla.
Tartu ülikooli teaduskooli direktor Riin Tamm ütleb, et kooliaasta algus on neil tegus. Kuni 20. septembrini saavad õpilased end kursustele registreerida. Ka koolid tahavad juba loenguid tellida või ise vaatama tulla. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli teaduskooli uuel direktoril Riin Tammel on mitu sõnumit. Et teaduskooli vastu tunneksid huvi tavalised õpilased, ka need, kel eneseusk ei ole nii suur kui talendikail. Et teaduskool annaks suurema panuse pehmete teaduste tutvustamisse. Et Eesti riik märkaks rohkem õpilasi, kes toovad maailma eri nurkadest oma teadmistega koju säravaid medaleid. Ning et need tipud ei lahkuks ära välismaa ülikoolidesse.

Riin Tamm on töötanud varem biokeskuses ja geenivaramus teadurina, tema doktoritöö keskendus ühele geenile, andes paremat lootust personaalmeditsiinile. Ta viimane töökoht oli aga TÜ kliinikumi ühendlaboris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles