Endine minister ja abilinnapea Jaan Õunapuu lahkus sotside leerist ja liitus Keskerakonnaga (2)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Õunapuu.
Jaan Õunapuu. Foto: Margus Ansu

Kunagine Tartu maavanem, oma poliitilise karjääri jooksul ka regionaalministri ülesandeid täitnud Jaan Õunapuu lahkus neljapäeval Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning liitus Keskerakonnaga.

Eelmistel riigikogu valimistel oli kandideeris Jaan Õunapuu Tartu- ja Jõgevamaal, kuid 1447 häälega parlamenti ei pääsenud. Aastatel 2016–2017 töötas Õunapuu Tartu abilinnapeana, tänavuse aasta alguses asus aga juhtima regionaalhalduse osakonna Tartumaa talitust.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna peasekretär Kalvi Kõva ei soovinud Õunapuu lahkumisest suurt numbrit teha, öeldes, et neil on Tartu- ja Jõgevamaal teisigi tegusaid ja tuntud inimesi.

Õunapuu lahkumise tagamaad peituvad tema arvates aga ikkagi eelseisvates riigikogu valimistes ning ta spekuleeris, et teatud roll võib olla ka selles, et praegusel ametikohal on Õunapuul palju suhtlemist regionaalhalduse ministri keskerakondlase Janek Mäggiga. «Ta on Tartumaal Mäggi otsene alluv, nii et tont seda teab ...» ütles Kalvi Kõva.

Sotside Tartumaa piirkonna esimees Priit Lomp tänas Õunapuud esmalt kõige eest, mis üheskoos Tartumaa ja meie elanike heaks tehtud. «Mõistan kohaliku elu edendaja vastupandamatut soovi olla peaministrierakonna liige, kuid loodan samas, et tema karjäär uues erakonnas ei jää vaid poole aasta pikkuseks,» lisas Lomp.

Jaan Õunapuu märkis oma parteivahetusest kommenteerides, et erinevad inimesed Keskerakonnast olid temaga rääkinud juba pikemat aega. «Sotside tegemistest olen end lahti sidunud viimase aasta jooksul. Loobunud maakonna juhatuses osalemisest, samuti panin maha Tartu valla rakukese juhi koha. Kuni neljapäevani olin lihtliige, kellel ei olnud enam ühtegi juhtivat positsiooni,» ütles Õunapuu.

Ta lisas, et uuenenud Keskerakonna viimase aja tegevused on olnud talle sümpaatsed, tugevalt on pööratud tähelepanu regionaalarengule ja omavalitsuste toimetulekule, samuti toetatakse põuaaastal põllumehi ja sõitma on pandud tasuta bussid maapiirkondadesse.

Õunapuu sõnul on kahe erakonna maailmavaade on paljuski sarnane. «Minu jaoks on oluline, et elu Eestis peab olema võimalik kõikjal ning Eesti elu tuleb vaadata laiemalt kui Tallinn ja Harjumaa. Samuti pean oluliseks solidaarsemat poliitikat, kus arvestatakse erinevate ühiskonnagruppidega,» lisas Õunapuu.

Ta kinnitas, et on valmis kandideerima Tartu-ja Jõgevamaal, kuid valimisnimekirjade koostamine on alles töös ning ta pole esitanud erakonnale mingeid tingimusi kandideerimiseks.

Mis puudutab Kalvi Kõva spekulatsioone, siis minister Janek Mäggiga on Õunapuu enda sõnul Mäggi ametiajal kohtunud korra suvel Alatskivil, kus oli teemaks Peipsi piirkonna arengud. «Ma ei ole temaga partei vahetamise teemal rääkinud mitte ühtegi lauset,» rõhutas Õunapuu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles