Võimlejad pidutsevad Turu spordihoones

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iluvõimlemine.
Iluvõimlemine. Foto: Sille Annuk

Eesti võimlemisliidu aastasündmus on lähedal. Gymna­festi finaalvõistlus peetakse 3. detsembril Tallinnas Salme kultuurikeskuses. Sinna pääsemiseks on vaja aga läbida eelvõistlus. Põhja-Eestis on see laupäeval kell 13 Kalevi spordihallis, Lõuna-Eesti eelvoor peetakse aga pühapäeval algusega kell 12 Tartus Turu tänava spordihoones.

Gymnafestil osalema on lubatud kõikide spordiklubide, -ühingute ja koolide võimle­mis- ning liikumisrühmad ühe vabalt valitud kavaga. Mõõtu võetakse kahes grupis. Esimeses võistlevad rühmad, mille koosseisus on kuus või enam võimlejat vanuseklassis 7–12 aastat, 11–15 aastat, 14–18 aastat ning 17 aastat ja vanemad.

Teine grupp on koondprogrammid, mida esitavad ühe organisatsiooni eri vanuserühmade või erinevate treenerite võimlejad. Rühma koosseisus on 16 või rohkem võimlejat.

Gymnafesti kavasid hindab Eesti Võimlemisliidu kokku kutsutud kohtunikekogu. Hinnatakse kava sooritamist ja kompositsiooni.

Kava kompositsioonis hinnatakse muusika sobivust liikumisega ja kava ideega, rütmivaheldust muusikas ja liikumises ning kava ea- ja võimetekohasust. Samuti liikumise mitmekülgsust, keerukust ja uudsust ning kava originaalsust ja ideed.

Kava esitamisel hinnatakse võimlejate treenitust, väljenduslikkust ja karakterit, soorituse ühtsust, lava kasutamise oskust, väljanägemist ja esinemisriietuse korrektsust ning publikuga suhtlemise oskust.

Tartu eelvoorus lööb eri kategooriates kaasa 23 rühma, eelvooru korraldab võimlemisklubi Rütmika.

Gymnafest 2011

• Lõuna-Eesti eelvoor

• Pühapäeval kell 12 Turu tänava spordihoones 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles