Aasta prokuröriks valiti Toomas Liiva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurör Toomas Liiva.
Prokurör Toomas Liiva. Foto: Sille Annuk

Prokuratuuri 93. aastapäeva puhul andis riigiprokurör aasta prokuröri tiitli Lõuna ringkonnaprokuratuuri raskete isikuvastaste kuritegude prokurörile Toomas Liivale.

Toomas Liiva juhib raskete isikuvastaste kuritegude lahendamist Tartumaa tööpiirkonnas. Prokurörina on ta riigiprokuratuuri hinnangul paistnud silma kiirete menetlusotsustuste tegemise ja optimaalseima menetlusliigi valiku oskusega. Tema efektiivsus kohtueelse uurimise juhina on tunnustust vääriv.

Liiva viimaste aastate märkimisväärseimaks töötulemuseks võib pidada kriminaalmenetlust, mis lahendas kiiresti Tartumaal kahe vanuri jõhkra röövmõrva. Samuti menetlust, mis lõppes 2011. aastal kahe Tartumaa tanklaid hirmu all hoidnud röövli süüditunnistamisega kohtus.

Riigi peaprokuröri Norman Aasa sõnul on raskete isikuvastaste kuritegude menetlemine üks raskemaid ja samas olulisemaid töölõike õiguskaitseasutuste jaoks.

«Toomas Liiva on teinud selles osas märkimisväärselt head tööd ja taganud, et väga raskeid
kuritegusid sooritanud isikud on saanud teenitud karituse ning ohvrite kannatused vähemalt sel määral tasutud.»

Toomas Liiva on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna ning töötab prokuratuuris alates 1994. aastast.

Lisaks tunnustas riigi peaprokurör ka teisi parimad prokuröre. Nendeks on riigiprokuratuuri süüdistusosakonna riigiprokurör Piret Paukštys, Viru ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Olga Dorogan, Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Maiken Mardim, Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling ning majandus- ja korruptsioonikuritegude osakonna ringkonnaprokurörid Dimitri Teplõhh ja Tambet Grauberg ja Lääne ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Prokuratuuri aasta ametniku tiitli pälvis Põhja piirkondliku talituse juhataja Iivi Väli, kes aastatepikkuse süsteemse ja targalt organiseeritud tööga on taganud prokuröridele nende eesmärkide saavutamiseks vajalikud tingimused.

Tublimate ametnikena tunnustati veel riigiprokuratuuri haldusosakonna raamatupidajat Helen
Kullerkuppu ja avalike suhete juhti Kadri Tammaid, Lõuna piirkondliku talituse vanemreferenti Silva Järve, Lääne piirkondliku talituse juhatajat Heda Aasa, Viru piirkondliku talituse tõlki Leeni Seppa ja Põhja piirkondliku talituse referenti Irina Dubrovinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles