Kas Tartu vilistab omaaegse Tähtvere valla võetud kohustusele? (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevaste kortermajade keskel asuv krunt (märgitud punase ringiga) loovutati tasuta endisele Tähtvere vallale, pärast haldusreformi peab seal toimetama Tartu linn.
Tulevaste kortermajade keskel asuv krunt (märgitud punase ringiga) loovutati tasuta endisele Tähtvere vallale, pärast haldusreformi peab seal toimetama Tartu linn. Foto: Pindi Kinnisvara

Kes on viimasel ajal läbinud mööda Viljandi maanteed Tartu äärelinnas paiknevat Märja asumit, on tõenäoliselt märganud era- ja kortermajadega piirneval lagendikul suuri mullakuhjasid ning nende vahel tegutsevaid traktoreid ja töömehi. Nagu paljudel teistel linnalähedastel väljadel, rajatakse sealgi uue elurajooni tarvis teid ja maa-alust taristut. Teiste arendajate kõrval valmistub osaühing Gildi Kapital püsti panema 13 ringikujuliselt paiknevat kortermaja.

13 kortermaja keskele peaks tulema ka lasteaed. Lasteaia ehitamise eest vastutab endine Tähtvere vald, mille juht sõlmis arendajaga notariaalse lepingu. Arendaja võõrandas Tähtvere vallale tasuta maatüki ja vastutasuks on vald kohustatud korraldama lasteaia ehituse või ehitama selle ise. Et Tähtvere valda pärast haldusreformi enam ei eksisteeri, siis vastutab lasteaia ehituse eest Tartu linn. Viimasel polnud säärasest lepingust aimugi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles