Riigikohtu hooneid soovib ümber ehitada seitse firmat

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti alul alustati väikest remonti Veski tänaval asuvas endises ERMi hoones, sest riigikohus kolib oma hoonete ümberehituse ajaks sinna.
Augusti alul alustati väikest remonti Veski tänaval asuvas endises ERMi hoones, sest riigikohus kolib oma hoonete ümberehituse ajaks sinna. Foto: Margus Ansu

Riigikohus tahab ümber ehitada oma Lossi tänava hooned. Hinnanguliselt 3,7 miljoni euro suurusele ehitushankele laekus seitse pakkumust, mida Riigi Kinnisvara AS asub analüüsima.

Tartusse Lossi tänavale planeeritud hoonet soovivad teiste seas ehitada börsifirmad Nordecon ja Merko Ehitus, selgub hankeregistrist. Pakkumuse on teinud veel Eviko, Tartu Ehitus, Rand ja Tuulberg, Ehitus5ECO ning Embach Ehitus.

Projekti alusel ehitatakse Tartus Lossi 17 ja 17/1 asuvad hoonemahud üheks tervikuks. Hoonete vahele sisehoovi rajatakse ühekorruseline aatrium ning Lossi 17 hoonesse lift.

Lossi 17/1 hoones asuvad garaaž ja alajaama ruumid, mis võetakse kasutusele tehno- ning büroopinnana. Garaaži ja alajaama ehitusmahule rajatakse peale ka teine korrus, kus hakkavad paiknema bürooruumid.

Hoonete suurus ei muutu, kuid välisseinad korrastatakse ja viimistletakse. Hoone katus rekonstrueeritakse ja soojustatakse. Uuendatakse kõik tehnosüsteemid ja kogu sisekujundus, samuti viiakse hoone vastavusse pääste- ja turvanõuetega. BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles