Miks ei tööta Vabadussilla värviline valgustus?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussilla valguslahendus.
Vabadussilla valguslahendus. Foto: Kristjan Teedema

Vabaduse silla kaare värviline valgustus pole terve nädala põlenud ja eelmise nädala alguses oli sild paar päeva täiesti pime. Miks?

Vastab Tartu teedeteenistuse peaspetsialist Sven Ilves:

Seal oli elektrikilp sisse pekstud. Uks oli nii kõvasti sisse löödud, et see tekitas lühise. See juhtus üle-eelmise reede või laupäeva õhtul. Mina sain teate esmaspäeval ja läksime hooldusfirmaga kohe kohale. Õnneks oli võimalik kilbi uks tagasi painutada ja saime selle uuesti lukku panna.  

Ainult värvilisi tulesid pole me veel tööle saanud, sest ka juhtmed olid katki. Mehed otsivad seda kohta. Põhiline oli, et saaks üldvalguse korda, sest muidu ei julgetud isegi silla alt läbi kõndida.  

Mis seis silla valgusega on?

Kõik tuled põlevad, välja arvatud värvilised tuled.

Mis nendest saab?

Sätivad. Löömise tagajärjel olid juhtmed kusagilt lahti rebitud, aga need nii peenikesed juhtmed ja keeruline on panna. Otsest skeemi kilbis ei ole. Me peame selle tellima ja see võtab aega.

Mis ajaks need võiks tööle saada?

Selle nädalaga tahaks korda saada. Kui paari päevaga korda ei saa, siis tuleb Tallinnast tööd tellida ja siis võtab kauem aega.

Kui kallis selle kõige kordategemine on?

No uus kilbi uks on tellitud... 1000 eurot läheb ikka maksma.  

Kunagi ütles linn, et kaare värvilised tuled hakkavad vahetuma ainult pidupäevadel, aga viimastel kuudel muutis valgus kogu aeg värve.

Jah, täitsa õige. Inimesed helistasid meile ja paluti, et nad võiks kogu aeg värve vahetada. Ega meil ei ole kahju, kui nad põlevad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles