USA sotsiaaltöötaja tutvub Tartu sotsiaalhoolekandega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Laila Kaasik/Tartu Postimees

Tartu Linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnal on koostöö California osariigi Angwini väikelinna Pacific Union Kolledžiga. Praegu viibivad Tartus kolmenädalasel õppereisil sealse kolledži lõpetanud Bryttni Toddy ja sotsiaaltöö õppejõud Helo Oidjärv. 

Bryttni Toddy töötab USA-s eakatele erinevaid sotsiaalteenuseid pakkuvas organisatsioonis Whistlestop ning tema sõnul on sealsed sotsiaaltöötajad väga huvitatud eakate sotsiaalteenuste programmidest Eestis, et siinsetest kogemustest õppida ja võimalusel neid ka USAs rakendada. Pacific Union Kolledžis õppejõuna töötav Helo Oidjärv on endine tartlane, lõpetanud Tartu Ülikooli ning saanud oma magistri- ja doktorikraadi USAs. 

Huvi jätkuva koostöö vastu kinnitas ka Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Merle Liivak. «Erialane rahvusvaheline koostöö ning kontaktid õppeasutustega annavad võimaluse õppida teiste praktikatest ning tutvustada Tartut ja siin tehtavat,» ütles Liivak. 

Augusti lõpust kuni septembri keskpaigani toimuva õppereisi ajal tutvub USA sotsiaaltöötaja lisaks linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonnale Tartu Varjupaiga, Tartu Kristliku Noortekodu, Tartu Ülikooli Kliinikumi, Tartu Laste Turvakodu, Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskuse, Tartu Naiste Varjupaiga, Tartu Toidupanga ja Tartu Hooldekodu tööga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles