Täna hakkab bussijaama ja vaksali vahel sõitma tasuta elektribuss

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates tänasest hakkab vaksali ja bussijaama vahel sõitma tasuta elektribuss.
Alates tänasest hakkab vaksali ja bussijaama vahel sõitma tasuta elektribuss. Foto: Jaanus Tamm

Esmaspäeval, 3. septembril hakkab Tartu bussijaama ja raudteejaama vahel sõitma elektribuss, mille sõidugraafik on ajastatud rongide sõiduplaaniga.

Bussisõit uuel liinil on tasuta, kuid nõutav on bussikaardi valideerimine. Uue bussiliini number on 25 ja buss on sinirohelistes värvides.

Buss teeb iga päev 14 sõitu, alustades sõitu kell 5.37 Annelinnast Luha peatusest. Ülejäänud 13 sõitu teeb buss marsruudil Turu-Kaubamaja-Raudteejaam-Maarjamõisa-Raudteejaam-Kesklinn-Turu. Pärast kella 17 buss enam Maarjamõisasse ei sõida, vaid toimetab sõitjad otse kesklinna. Viimane sõit viib reisijad kell 22.24 raudteejaamast kesklinna ja sealt Annelinna kaudu Ihastesse Männimetsa peatusesse.

Elektribussi sõidugraafik hoitakse vastavuses rongide saabumise ja väljumisega: kui rongiajad muutuvad, korrigeeritakse ka bussi sõidugraafikut. Sõidugraafik on üleval peatus.ee lehel.

Elektribuss pannakse käima esialgu üheks aastaks (kuni 31. august 2019).

Liiniveolepingu sõlmis linn ASiga Sebe, kes  pakkus elektribussiga liiniveohankel madalaima liinikilomeetri hinna. Teenuse maht on umbkaudu 40 000 kilomeetrit aastas ja maksumus 220 400 eurot.

Uue bussiliini avamise eesmärk on välja selgitada elektribussi kasutamise tehnilised ja logistilised tingimused. Saadud teavet kasutatakse tulevikus liinivedude kavandamisel.  

Elektribussi juhtprojekt viiakse ellu Läänemere programmist rahastatava projekti BSR Electric raames ja liinivedu rahastatakse osaliselt Euroopa Liidu regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles