Tartu jõulupuu tuleb Haaslava vallast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu.
Jõulupuu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühe Kriimani külas asuva talu hoovi servas kasvab kuusk, mis hakkab nelja nädala pärast esimese advendi eel ehtima Tartu Raekoja platsi.

Tartu haljastuse peaspetsialisti Inga Kiudorfi sõnul oli see puu juba varem välja vaadatud kui sobiv linna keskväljakut ehtima. Seetõttu ei kuulutanud linn tänavu välja ka tavapärast puu otsimise konkurssi.

Okkakandja kasvab tee servas, mis teeb tema kättesaamise ja transportimise ühelt poolt lihtsaks. Teisalt raskendab langetamist asjaolu, et kuuse okste vahelt läheb läbi elektriliin, kirjeldas Kiudorf.

Sama talu pakkus linnale veel ühte ilusat puud, paraku murdis torm selle maha. Kuna see kuusk ning Tartu tänavune jõulupuu on samaealised, leidis omanik, et ehk oleks just tänavu õige aeg see maha võtta ning linna viia.

Raeplatsile jõuab puu 23. novembril ning see pannakse sel korral püsti raekojale lähemale, purskkaevu kõrvale. Suure kuuse toomine ja hilisem äraviimine läheb linnale maksma 3622 eurot.

Lisaks suurele puule saabub jõuludeks Raekoja platsile ka 31 väikest kuuske, millest Tartu linnakunstnik Tiit Kaunissaare kinnitusel valmib väike kuusemets. Lisaks kuuskedele saabub platsile ka pisike maja. Kaunissaare sõnul on alles otsustamisel, kas maja tuleb rajatava metsatuka serva või selle sisse.

Väikeste kuuskede toomine raeplatsile läheb lisaks maksma 1932 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles