Liikumisviiside uuring kutsub linlasi vastama

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäija.
Jalakäija. Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Augusti keskel algas Tartu linna ja selle lähiümbruse elanike seas ulatuslik liikumisviiside uuring, mis jätkub 20. septembrini.

Uuringu eesmärk on saada ülevaade elanike liikumisharjumustest ja sellest, millised tegurid mõjutavad Tartu linna ja selle lähiümbruse elanike liikumisviiside valikuid, sealhulgas valmisolekut kasutada säästvaid transpordilahendusi. Igal nädalal loositakse uuringus osalejate vahel välja auhindu.

Uuring koosneb kahest osast: veebipõhisest ankeedist ning interaktiivsest kaardirakendusest.

Uuringusse kaasatakse vähemalt 1000 üle 15-aastast Tartu linna ja lähiümbruse elanikku, sh endise Tähtvere valla elanikud, kes uue halduskorra alusel Tartu linna alla kuuluvad, samuti Ülenurme, Vahi, Kõrveküla, Veibri, Lohkva, Soinaste, Lemmatsi, Räni, Rõõmu, Tila ja Tõrvandi elanikud.

Juhul kui vastaja leibkonnas on lapsi vanuses 7–14 aastat, palutakse ankeedi osas täita ka lapse ankeet ning eraldi märkida tema liikumised kaardirakendusse. Uuringus osalemine on kõigile anonüümne. Uuringule saab vastata kuni 20. septembrini, tulemusi esitletakse detsembrikuu alguses.​

Lisainfo Tartu liikumisviiside uuringu kohta on leitav Tartu linnavalitsuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles