Võru kutsub suurele talukauba laadale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: Caro / Scanpix.

Sel laupäeval tuleb Võrus arvult teine Uma Meki suurlaat, kuhu on kohalikud tootjad on oodatud müüma ning talutoodangu austajad ostma.

Võru spordihallis peetavale laadale tuleb enam kui 50 Lõuna-Eesti kauplejat, nende hulgas Tartu Lõunakeskuse taluturu ning Põlvamaa rohelisema märgi nime alla koondunud ettevõtjad. Korraldajate kinnitusel saab osta nii suitsulihatooteid, mett, koduaia õunu, küüslauku, sibulat, jõhvikaid, leiba kui küpsetisi.

Uma Meki kaubamärki kandvate toodete seast on esindatud Taarapõllu talu kuulsad marjakrõpsud, jahud ja mahlad, Kutsa-Tannili talu mahe kõrvitsamoos, Alt-Lauri talu hõrgud kastmed, Tammiku talu kõrvitsasupp, seemneleib ja sibulapirukas, Hämsa maasuitsusingi karask, Jõeniidu talu Iskna kitsepiimajuustud, Mardimäe talu mahedad kartulisordid.

«Ka laadal pakutud käsitöömeistrite kaup on seotud toiduga,» ütles laada peakorraldaja ja Uma Meki projektijuht Ave Tamra. «Oluline, et kõik oleks uma ja hää».

Kell 10 algab samas toidukoolitus «Euroopa toit meie põllult», mida juhendavad Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dmitri Demjanov ja Soome suursaatkonna peakokk Ants Uustalu.

Võrumaa kutsehariduskeskus kutsub mekkima Urvaste kandi traditsioonilisi toite. Laadal on töötuba lastele, kus õpetatakse kartuliküünalde, seebile vildist kingitasku valmistamist ja sibulavanikute punumist.

Kohaliku ehk Võrumaa päritolu toidu kaubamärki Uma Mekk annab välja MTÜ Võrumaa Partnerluskogu. Suurlaadaga tahavad korraldajad tutvustada nii kohalikke kui ka kaugemaid toidutootjaid ning juhtida laiema avalikkuse tähelepanu kohaliku toidu tarbimise tähtsusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles