Kopra talus põles suitsusaun

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Kopra talu suitsusaunas.
Põleng Kopra talu suitsusaunas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede pärastlõunal süttis Karksi vallas asuvas Kopra turismitalus kuumaks köetud suitsusaun, mille tuletõrjujad suutsid päästa.

Turismitalu omaniku Rudo Puksi sõnul köeti kümme aastat tagasi valminud suitsusauna õhtul saabuma pidanud külaliste tarbeks. Viimase ahjutäie lisamise ja hoonest tulnud suitsu avastamise vahele jäi tema sõnul mitu tundi.

“Tõenäoliselt lendas säde ahjust välja puude vahele,” arvas Puks.

Tema kinnitusel jääb saun vaatamata saadud kahjustustele püsti ja see taastatakse. “Öeldake küll, et iga suitsusaun põleb kunagi maha, aga seekord seda ei juhtunud,” lausus Puks ja avaldas selle eest tänu ja kiitust päästjatele.

Teate saamisest kuni sündmuskohale jõudmiseni kulus tuletõrjujatel 15 minutit. Turismitalu töötajad kastsid seni sauna seinu väljast ning uksi ja aknaid ei avanud. “Kui oleksime ukse lahti teinud, oleks leek suureks paisunud,” selgitas Puks. “Meil on küll olemas tulekustutid ja voolikud, aga sellest poleks piisanud.”

Päästjad tegutsesid tema sõnul väga oskuslikult ja seetõttu ei saanud tuli saunale suurt kahju teha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles