Tartu abilinnapeakandidaat on Mihkel Lees

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Lees Tartu volikogu istungil.
Mihkel Lees Tartu volikogu istungil. Foto: Sille Annuk

Tartu uueks sotsiaalvaldkonna abilinnapeaks on saamas reformierakondlane Mihkel Lees (31), kelle kandatuuri kavatseb linnapea Urmas Klaas esmaspäeval tutvustada piirkonna juhatusele ja kolmapäeval fraktsioonile.

Klaas ütles, et on Tartu volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehele Mihkel Leesile sellekohase ettepaneku teinud ja Lees on kinnitanud oma valmisolekut ametisse asuda.

«Minu hinnangul on tegemist tegusa ja tööka inimesega, kes tunneb nii sotsiaalvaldkonda kui ka seda, kuidas poliitikat ellu viia,» kirjutas Klaas erakonnakaaslastele. «Viimastel valimistel andsid valijad talle ka soliidse mandaadi.»

Lees sai viimastel valimistel 313 häält.

Lees on on lõpetanud Carl Robert Jakobsoni gümnaasiumi inglise keele klassi, saanud Tartu ülikoolist kaks bakalaureusekraadi (psühholoogias ja filosoofias) ning kaitsnud magistritööd hariduskorralduses. Ta on töötanud sotsiaalministeeriumis ja haridusministeeriumis ministri nõunikuna ning olnud peaminister Andrus Ansipi nõunik. Praegu töötab Lees Tartu ülikoolis sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi liikumislaboris projektijuhina.

Leesi eelkäija abilinnapeana Tiia Teppan esitas kuu keskel lahkumisavalduse ja tema viimane tööpäev oli eile.

Volikogus on uue abilinnapea ametisse kinnitamine praeguse plaani kohaselt 13. septembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles